دستگاه چیلر


چیلر یک دستگاه سرمایشی است که با استفاده از یک سیکل تبرید، حرارت را از یک مایع (معمولاً آب) جذب می‌کند و آن را به یک محیط دیگر (معمولاً هوا) منتقل می‌کند. چیلرها در صنایع مختلف، از جمله صنعت برق، صنعت پلاستیک، صنعت غذایی، صنعت فلزات، و صنعت تهویه مطبوع استفاده می‌شوند.

چیلرها می‌توانند انواع مختلفی داشته باشند، از جمله چیلرهای آبی، چیلرهای هوایی، چیلرهای اسکرال، چیلرهای پیستونی، چیلرهای توربینی، و چیلرهای مغناطیسی. اگر شما هم نیاز به چیلر برای شرکت یا منزل خود می خواهید و آشناییتی با چیلر ها و سبک کار آنها ندارید کافیست با شرکت فدک تهویه تماس بگیرید و با کارشناسان در ارتباط باشید تا شما را برای خرید یک چیلر مناسب راهنمایی نمایند.

امروز در این مقاله نیز می خواهیم درباره راه اندازی چیلر ها برای فصول زمستان و تابستان را توضیح دهیم ، اگر شما هم می خواهید تا چیلر های خود را راه‌اندازی کنید و برای فصول مختلف تنظیم کنید در ادامه با ما همراه باشید.

مینی چیلر چیست؟

مینی چیلر یک نوع چیلر کوچک است که برای سرمایش فضاهای کوچک، مانند خانه‌ها، آپارتمان‌ها، دفاتر، و فروشگاه‌ها طراحی شده است. مینی چیلرها معمولاً با برق کار می‌کنند و دارای یک کمپرسور، یک اواپوراتور، یک کندانسور، و یک ترموستات هستند.

مینی چیلرها مزایایی مانند کارایی بالا، صرفه جویی در انرژی، کاهش هزینه‌های نگهداری، و کاهش صدا دارند و شما می توانید به آسانی آن را تهیه کرده و در منزل و بخصوص دفتر های کار خود استفاده نمایید.

راه اندازی مینی چیلر ها نیز نیاز به تخصص دارد و به احتمال زیاد نتوانید به تنهایی آن را راه‌اندازی کنید. البته هیچ عیبی ندارد چون کارشناسان شرکت فدک تهویه در اسرع وقت کار راه‌اندازی مینی‌چیلر را برای منزل شما انجام داده و چیلر را به شما تحویل داده و آموزش های لازم را خواهند داد.

راه اندازی گرمایش چیلر برای زمستان
راه اندازی گرمایش چیلر

نحوه راه اندازی گرمایش چیلر برای زمستان

باید خاطر نشان شد که طریقه استفاده از چیلر و مینی چیلر ها در فصل های مختلف متفاوت است و لازم است که جهت افزایش کارایی و بازدهی چیلر ها تنظیم چیلر برای زمستان را انجام دهید. برای تنظیم چیلر و مینی چیلر برای زمستان و راه‌اندازی آن، باید مراحل زیر را انجام دهید:

  • ابتدا باید چیلر را خاموش کنید و از اتصال برق آن جدا کنید.
  • سپس باید آب خنک کننده را از چیلر خارج کنید و آن را با یک محلول ضد یخ جایگزین کنید. این کار برای جلوگیری از منجمد شدن آب و آسیب رسیدن به قطعات چیلر ضروری است.
  • سپس باید فیلترها، لوله‌ها، و پمپ‌های چیلر را بررسی و تمیز کنید و در صورت نیاز آن‌ها را تعویض کنید.
  • سپس باید چیلر را روشن کنید و دمای ترموستات را به حالت گرمایش تنظیم کنید. دمای ترموستات باید بین ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد باشد.
  • سپس باید از عملکرد صحیح چیلر و دمای مناسب فضا اطمینان حاصل کنید و در صورت نیاز تنظیمات را تغییر دهید.

توجه: هنگامی که فیلتر و پمپ های چیلر نیاز به تمیز کاری داشته باشید حتما سعی کنید آنها را تمیز کنید و در صورت نیاز آنها را اسید شویی کنید در صورتی که رسوبات را تمیز نکنید ممکن است در آینده شاهد کاهش کارایی چیلر و بروز هزینه های زیاد برای تعمیر قطعات چیلر باشید.

راه اندازی سرمایش چیلر برای تابستان
راه اندازی سرمایش چیلر

نحوه راه اندازی سرمایش چیلر برای تابستان

  • برای استفاده چیلر برای تابستان، باید مراحل زیر را انجام دهید:
  • برای تنظیم چیلر برای تابستان ابتدا باید چیلر را خاموش کنید و از اتصال برق آن جدا کنید.
  • – سپس باید محلول ضد یخ را از چیلر خارج کنید و آن را با آب خنک کننده جایگزین کنید. این کار برای جلوگیری از آسیب رسیدن به قطعات چیلر در دماهای بالا ضروری است.
  • – سپس باید فیلترها، لوله‌ها، و پمپ‌های چیلر را بررسی و تمیز کنید و در صورت نیاز آن‌ها را تعویض کنید.
  • – سپس باید چیلر را روشن کنید و دمای ترموستات را به حالت سرمایش تنظیم کنید. دمای ترموستات باید بین ۱۵ تا ۲۰ درجه سانتیگراد باشد.
  • – سپس باید از عملکرد صحیح چیلر و دمای مناسب فضا اطمینان حاصل کنید و در صورت نیاز تنظیمات را تغییر دهید.

نکات مهم هنگام راه‌اندازی گرمایش چیلر 

سعی کنید که هنگام تنظیم دمای چیلر ، دمای محیط داخلی را در نظر گرفته و بر اساس آن تنظیم کنید.

سعی کنید هنگام استفاده از چیلر ها در مدت زمان های مختلف ، دمای آن را حتما بررسی کنید و سعی کنید بصورت دوره این کار را انجام دهید و درصورت لازم آن را تنظیم کنید.

سعی کنید زمان هایی که نیاز نیست و از چیلر استفاده نمی کنید آن را خاموش کنید زیرا این کار هم باعث افزایش عمر دستگاه شده و همچنین باعث صرفه جویی در انرژی خواهد شد.

توجه کنید که با رعایت کردن مراحل و نکات بالا چه هنگام تنظیم چیلر برای تابستان و چه هنگام تنظیم چیلر برای زمستان ، باعث خواهد شد که شما به چیلر آسیب وارد نکرده و با تنظیم آن ، از کارایی آن به نحو احسن استفاده کنید.

سرویس و تعمیر چیلر تراکمی و جذبی در فدک تهویه
تعمیرات سرویس چیلر تراکمی و جذبی چیلر

نحوه راه‌اندازی چیلر خانگی

همانگونه که در مقاله های گذشته نیز به شما گفته ایم و در این مقاله که به آن اشاره داشتیم برای استفاده در منزل و محیط های کوچک نیاز است که شما از مینی چیلر ها استفاده کنید.

چیلر های بزرگ و معمولی برای محیط های بزرگ ساخته شده و شما نمی توانید برای منازل خود نیز از چیلر های بزرگ استفاده کنید پس استفاده از مینی چیلر ها بهترین گزینه می باشد. حال برای راه‌اندازی مینی چیلر ها (چیلر های خانگی) ، باید مراحل زیر را انجام دهید:

– ابتدا باید محل نصب مینی چیلر را انتخاب کنید. محل نصب باید دارای فضای کافی، دسترسی آسان، و تهویه مناسب باشد. همچنین باید از نزدیکی به منابع حرارتی، مواد قابل اشتعال، و مواد خورنده خودداری کنید.

– سپس باید مینی چیلر را با استفاده از پیچ‌ها و مهره‌های مناسب به زمین یا دیوار محکم کنید.

– سپس باید لوله‌های آب ورودی و خروجی را به مینی چیلر متصل کنید. لوله‌ها باید از جنس مقاوم و بدون نشت باشند. همچنین باید از ایجاد خم و پیچ در لوله‌ها جلوگیری کنید.

– سپس باید سیم‌های برق را به مینی چیلر متصل کنید. سیم‌ها باید دارای رنگ‌های مشخص و مطابق با استانداردهای ایمنی باشند. همچنین باید از اتصال سیم‌ها به پریزهای بیش از حد باریکه خودداری کنید.

– سپس باید مینی چیلر را روشن کنید و دمای ترموستات را بر اساس نیاز خود تنظیم کنید. برای زمستان، دمای ترموستات باید بین ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد و برای تابستان بین ۱۵ تا ۲۰ درجه سانتیگراد باشد.

– سپس باید از عملکرد صحیح مینی چیلر و دمای مناسب فضا اطمینان حاصل کنید و در صورت نیاز تنظیمات را تغییر دهید.

راه اندازی چیلر تراکمی و جذبی در فصل تابستان و زمستان توصط فدک تهویه
راه اندازی چیلر تراکمی و جذبی

نکات مهم هنگام تنظیم چیلر خانگی

باید توجه کنید که انتخاب مکان مناسب برای نصب چیلر ها بسیار مهم می باشد زیرا ، هم می تواند باعث کاهش هزینه ها شده و افزایش عملکرد چیلر ها شده و درصورتی که فضای مناسب را انتخاب نکرده باشید می تواند باعث کاهش کارایی چیلر شده و شاید به دستگاه شما نیز آسیب رساند.

یکی از مکان های مناسب جهت نصب چیلر ها در منازل تراس خانه می باشد زیرا باعث کاهش طول لوله کشی چیلر به فن کویل می شود و کمتر در محیط بیرونی قرار می گیرد و باعث کاهش اتلاف انرژی در طول لوله ها خواهد شد.

البته باید توجه داشته باشید که در صورتی که فضای تراس کوچک باشد و فضای مفید کمتری داشته باشید ، باعث گرم شدن چیلر و کاهش کارایی چیلر شود زیرا جریان هوای کافی باید در محیط اطراف چیلر باشد  ، همچنین فضای کوچک نیز باعث می شود صدای چیلر بیشتر بنظر برسد و باعث آزار همسایه ها خواهد شد.

تمام مراحل راه‌اندازی چیلر را به فدک تهویه بسپارید

اگر سیستم تهویه مطبوع ساختمان شما چیلر است حتما باید قبل از شروع فصل تابستان یا زمستان برای استفاده از حالت سرمایشی یا گرمایشی آن اقدام به تنظیمات آن کنید.

همانطور که در بالا توضیح دادیم راه‌اندازی این ابر قهرمان خنک کننده نیاز به رعایت نکات ریزی دارد که اگر رعایت نشود باعث میشود در آینده شما هزینه های زیادی برای تعمیر چیلر ها بپردازید یکی از این موارد سرویس و اسید شویی چیلر به صورت دوره ای و تست مقدار شارژ گاز چیلر ها و…. موارد می باشد.

تمامی این موارد باید توسط یک تعمیرکار چیلر ماهر و متخصص انجام شود تا از آسیب وارد کردن به دستگاه جلوگیری شود.

فدک تهویه یکی از بزرگترین و باتجربه ترین مراکز ارائه خدمات انواع چیلر تراکمی و جذبی در سراسر تهران و کرج می باشد که شما با اطمینان و آرامش خاطر می توانید راه‌اندازی فصل چیلرها را به آنها بسپارید.

سخن نهایی

در این مقاله، نحوه راه اندازی چیلر و مینی چیلر برای زمستان و تابستان را بیان کردیم. چیلر و مینی چیلر دستگاه‌هایی هستند که با استفاده از یک سیکل تبرید، حرارت را از یک مایع جذب و به یک محیط دیگر منتقل می‌کنند. برای راه‌اندازی این سیستم تهویه مطبوع، باید مراحلی مانند خاموش کردن، تعویض مایع خنک کننده، بررسی و تمیز کردن قطعات، روشن کردن، و تنظیم دمای ترموستات را انجام دهیم

همچنین باید نکاتی که به آن اشراه کردیم را رعایت کنید تا آسیبی به چیلر وارد نکنید البته همانطور که گفتیم اصلا نیازی به رعایت نکات و مراحل بالا ندارید و شما می توانید با یکبار ارتباط با کارشناسان و ارائه مشکلات خود ، از خدمات بهینه شرکت فدک تهویه استفاده کرده و با حضور کارشناسان مجرب مشکل خود را رفع کنید. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.منتظر تماس شما هستیم.

 

4.5/5 - (2 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *